Postnummer som helt eller delvis innehåller gatuadresser som går att besöka eller leverera till. 

Innehåller endast de postnummer som går till "vanliga" adresser. Boxar, storkundspostnummer, tävlingspost m.m. är alltså inte med i denna fil.

Filen används vanligen för kontroll av att postnumret är "giltigt" för paket/godsbefordran eller till boende då filen bara innehåller de postnummer som går till "vanliga" adresser.

De postnummer som går till administrativa adresser som t.ex. boxar och storkunder finns inte med i filen. Sista fältet i filen anger vilka adresstyper (ortskoder) som finns inom postnumret.

OBS! Denna fil anger de postnummer som de flesta paket/godsdistributörer normalt godkänner som giltiga "leveranspostnummer". Det är dock alltid den logistikleverantör som ni anlitar som i slutändan bestämmer vad som är en giltig leveransadress.

Att bara titta på postnumret ger en möjlighet att enkelt fånga upp de grövsta felen. Tänk på:

 • Filen innehåller inte samtliga Sveriges postnummer, endast ca 10 000 st av totalt ca 17 000 st.
 • Att i vissa fall sträcker sig samma postnummer över en läns eller kommungräns. Det medför att ett sådant postnumret förekommer på fler rader än en.
 • Oftast är det mest lönsamt att direkt teckna abonnemang på denna fil på månads- eller veckonivå då det ofta räcker med efter fåtal fall av feladresseringar till ett "boxpostnummer" för att tjäna in merkostnaden.


Mer information


 Betalning sker mot faktura - 30 dagar

 Omedelbar leverans - I orderbekräftelsen medföljer en nedladdningslänk till filen ni beställt vilket gör att ni snabbt kan komma igång i arbetet med filen.

Information


Priser

 • Veckovis leverans
  52 leveranser / år
  51 800 SEK
 • Månadsvis leverans
  12 leveranser / år
  24 800 SEK
 • Kvartalsvis leverans
  4 leveranser / år
  12 400 SEK
 • Årlig leverans
  1 leverans / år
  4 400 SEK
 • Enstaka leverans
  4 400 SEK

Prisjustering fr.o.m. 1/1-2021.
Läs mer här


 Kontakta mig

Har du frågor och vill att vi kontaktar dig?

Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret och skicka så hör vi av oss så fort vi kan.
 (Frivilligt)